Вийшло смачно, красиво і швидко)
Базовий рецепт десь, колись прочитала, а потім трохи його адаптувала, до тіста додала мед, а фрукти стала брати ті, які були під рукою.
Вчора була так:
Для тіста розбила в мисці 2 яйця, додала туди 2 столові ложки меду, потім 2 столові ложки олії, далі соду гашену оцтом, якщо хтось більше полюбляє розпушувач, то будь ласка. Все це розмішала і додала борошно, десь склянку, може бути більше, дивлюся по тісту, гарно його вимішую. Далі беру форму, у мене кругла та глибока, розподіляю тісто по ній, роблю високі борти, ставлю у розігріту до 200 °С духовку і випікаю до готовності.
Далі черга заварного крему, можна робити самому, можна скористатися готовим з пакета.
Розморожені абрикоси порізіти на половинки або четвертинки.
В готовий охолоджений кошик вилити заварний крем, на нього викласти абрикоси.
І на останок слід приготувати желе, для того щоб все те залити зверху.
Найчастіше я користуюся вже готовим безбарвним желе швидкого застигання, варю і заливаю ним абрикоси.
Вчора в мене його не виявилося в запасах, тому трохи вдалася до експеременту. Взяла склянку рідини: вода + 3 столові ложки соку бузини, довела до кипіння, додала столову ложку крохмалю і трохи проварила. Ну а далі теж саме — залила начинку кошика, охолодила, і пиріг готовий.
Фрукти для начинки можна брати будь-які, в залежності від сезону, наприклад полуницю, або порічки чи навіть яблука.
Якщо великої форми немає, або просто хочеться чогось іншого, то можна взяти форми для кексів, тоді вийдуть маленьки корзинки.
Корзинки з порічками.
З яблуками, банаами та яблучним варенням, зверху залито яблучним соком.
Словом, поле для експерементів чимале))))