freckle06 (freckle06) wrote,
freckle06
freckle06

Хліб із солодом

Люблю пекти різноманітний хліб: кукурудзяний, на пиві з базиліком, кабачковий, житньо-пшеничний.
Рецепт беру з книг або інтернету, а далі експериментую, додаю якісь свої інгредієнти.
Так шляхом спроб та помилок віднайшла свій улюблений рецепт хліба — житньо-пшеничного з солодом:

30 грам пресованих дріжджів
Склянка теплої води або сироватки
Декілька ложок пшеничного борошна і поставити на півгодини, накривши рушником, у тепле місце.
Потім перемішати, додати чайну ложку солі, 2 столові ложки варення (беру будь-яке, яке є в холодильнику), 2 столові ложки олії, 2 столові ложки житнього ферментованого солоду, склянку житнього борошна і далі по необхідності додавати пшеничне борошно, вимішати, додати соняшникові ядра або горіхи, родзинки.
Поставити підходити, потім сформувати хлібину, покласти у форму, дати піднятися і можна ставити випікатися десь хвилин на 30-40.
Tags: Рецепти, випічка
Subscribe

  • Імбирний будиночок 2.0

    Оскільки після розмальовки печива в мене залишилося чимало глазурі, то я вирішила повторити спробу з будиночком. Цього разу я врахувала всі…

  • Різдвяні експерименти

    В Україні не так давно почали відзначати Різдво та пекти імбирне печиво. Особисто мені святкування Різдва 25 грудня дуже подобається. Адже ідея…

  • Плюшки

    Захотілося мені напекти плюшок. Інструкцію по їх ліпці подивилася в інтернеті, там було все просто. Спробувала декілька разів, вийшло непогано, але…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments