freckle06 (freckle06) wrote,
freckle06
freckle06

Торт «Імпровізація»

На днях побачила в супермаркеті заварний крем в брикетах,а мама згадала, як у студентські роки вона пекла з них торт. Тож ми вирішила згадати молодість і прикупили брикетик.
Оскільки рецепту вона не пам'ятала, а я не знала, то довелося покопатися в мережі. Але чи то пропорції виявилися якимись не такими, чи крем не такий, але в результаті мій корж виявився страшенно солодким і дещо карамелізованим. Ясно, що в такому вигляді їсти його було не можливо, тому я стала щось находу придумувати.
В мене якраз в холодильнику знайшлося трохи кефіру. Тому я спекла шоколадний корж на кефірі: два яйця, склянка кефіру, сода гашена оцтом, три ложки какао і борошно. Цукор не клала.
Готовий корж розрізала навпіл, трохи пропитала лікером і промазала розтертими ягодами йошти. Вона в мене була морожена, але головне що вона досить таки кисла. Поміж шоколадних коржів поклала той солодкий на крему. А зверху то все помазала шоколадною помадкою також без цукру.
Результат мене вразив. Неочікувано, вийшов смачний торт, середній корж віддав всю свою солодкість верхньому і нижньому, а кисла йошта, то все збалансувала))) Вийшло імпровізовано смачно)))


Tags: Рецепти, випічка
Subscribe

  • Імбирний будиночок 2.0

    Оскільки після розмальовки печива в мене залишилося чимало глазурі, то я вирішила повторити спробу з будиночком. Цього разу я врахувала всі…

  • Різдвяні експерименти

    В Україні не так давно почали відзначати Різдво та пекти імбирне печиво. Особисто мені святкування Різдва 25 грудня дуже подобається. Адже ідея…

  • Плюшки

    Захотілося мені напекти плюшок. Інструкцію по їх ліпці подивилася в інтернеті, там було все просто. Спробувала декілька разів, вийшло непогано, але…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 2 comments