freckle06 (freckle06) wrote,
freckle06
freckle06

Торт «Імпровізація»

На днях побачила в супермаркеті заварний крем в брикетах,а мама згадала, як у студентські роки вона пекла з них торт. Тож ми вирішила згадати молодість і прикупили брикетик.
Оскільки рецепту вона не пам'ятала, а я не знала, то довелося покопатися в мережі. Але чи то пропорції виявилися якимись не такими, чи крем не такий, але в результаті мій корж виявився страшенно солодким і дещо карамелізованим. Ясно, що в такому вигляді їсти його було не можливо, тому я стала щось находу придумувати.
В мене якраз в холодильнику знайшлося трохи кефіру. Тому я спекла шоколадний корж на кефірі: два яйця, склянка кефіру, сода гашена оцтом, три ложки какао і борошно. Цукор не клала.
Готовий корж розрізала навпіл, трохи пропитала лікером і промазала розтертими ягодами йошти. Вона в мене була морожена, але головне що вона досить таки кисла. Поміж шоколадних коржів поклала той солодкий на крему. А зверху то все помазала шоколадною помадкою також без цукру.
Результат мене вразив. Неочікувано, вийшов смачний торт, середній корж віддав всю свою солодкість верхньому і нижньому, а кисла йошта, то все збалансувала))) Вийшло імпровізовано смачно)))


Tags: Рецепти, випічка
Subscribe

  • Літні мотиви

    Коли за вікном все біло-сіре, то хочеться яскравих барв) Так і згадуєш про літні фотографії)

  • Купальські мотиви

    Я вже досить давно не фотографувала людей. Репортажі звісно були, а отак щоб влаштувати звичайну фотосесію, то це ні. А тут як раз на Івана Купала…

  • Місяць

    Зовсім випадково, проходячи повз дерево, помітила гарний ракурс, місяць немов в рамці)

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 2 comments