freckle06 (freckle06) wrote,
freckle06
freckle06

Менська пекарня «ХлібОК»

Організовуючи поїздку на Менщину для клубу «Мандрияки», дізналася про менську приватну пекарню «ХлібОК». Пекарня відкрилася лише в цьому році, наприкінці квітня, випікають тут хліб за старовинними монастирськими рецептами, до того ж без використання всіляких домішок та консервантів, а також печиво та здобу.
На пекарні проводять майстер-класи по випіканню хлібо-булочних виробів, мене ця ініціатива дуже зацікавила.


І звісно ж ще перед поїздкою групи я сама особисто продегустувала продукцію, все дуже сподобалося. Тепер, якщо відвідуватиму Мену, то обов’язково купуватиму у них хліб.
А зараз про сам майстер-клас, який мене просто вразив, такого я не очікувала.
При вході нас зустрів священик греко-католицької церкви — отець Роман з запашним караваєм.






Потім він розповів про історію хліба і ми приступили до самого головного — випікання здоби.


Перед тим ретельно вимили руки та одягли шапочки на голови.


Заготовки тіста, тоді я ще не знала, що майже всі з них ми використаємо.


Керував нами сам співзасновник пекарні Василь Кондаков, він показав нам декілька технік випікання, розповів як правильно працювати з тістом.
Але перш ніж приступити до роботи, ми пройшли посвяту в пекарі, обмастивши один одного борошном)))






Я думала, що ми зліпимо пару рогаликів і все, але не тут то було. Спочатку ми робили рогалики з шоколадною начинкою, потім троянди з вишнями, круасани з кремом і трикутнички з ананасами, останні виходили трохи кособокі, бо важко з першого разу придати їм правильну форму.
















Спершу Василь показував, ми повторювали, а потім ліпили самостійно. Процес всіх настільки захопив, що з випічкою справлялися всі, навіть ті, хто ніколи не товаришував з тістом.






Робота зроблена, але на цьому ще не кінець, нас пригощають чаєм і ми продовжуємо спілкуватися з отцем Романом, а заодно чекаємо поки наші шедеври випікаються.


І ось вони, всі в захваті, не віриться, що цю красу зробили наші руки))))








І саме неочікуване, все це ми змогли взяти з собою. Ще гаряча, запашна здоба обпікала руки і пакети, а автобус наповнився ароматами свіжої випічки.




Фото на згадку. Хочеться подякувати власникам пекарні за цей чудовий майстер-клас, це було щось неймовірне. Думаю в Києві, нічого подібного ви ніколи не знайдете.


І на останок, запам’ятайте, що проїжджаючи через Мену Чернігівської області, обов’язково зробіть зупинку біля магазину пекарні, щоб придбати якісний хліб та здобу. Один магазин знаходиться в центрі, а інший при пекарні (перший поворот за Красним мостом, якщо рухатися з Чернігова).


В мене ще досі лежить півтора хліба, а от кекс вже давно проковтнули))))
Tags: Мандрияки, Менщина, Чернігівська область, путешествия, репортаж
Subscribe

  • Чемер. Руїни Михайлівської церкви

    Я вже писала про палац Пашковських в Чемері, але це ще не все, що можна побачити в цьому селі. Як раз біля Меморіалу та селищної ради можна…

  • Квітуча весна)

    Не втрималася і трохи нафотографувала)

  • Чемер. Палац Пашковських

    Так склалося, що я часто їжджу в напрямку Чернігова. Завжди чимось заклопотаний, завжди кудись поспішаєш і ніколи не дозволяєш собі трошки звернути з…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments